Bij ons kunt u ook Adblue tanken.

Met onze halfautomatische vulinstallatie is je tank in geen tijd weer gevuld

Wat is AdBlue?
AdBlue is een waterachtige oplossing die wordt gebruikt om tot 85 procent van de NOx-uitstoot (stikstofoxiden) om te vormen tot water en stikstof. Het product bestaat uit gedemineraliseerd water en zuiver ureum. De vloeistof wordt geïnjecteerd in het uitlaatsysteem tussen de motor en een speciale SCR-katalysator.
 
Hoe weet ik of mijn auto AdBlue gebruikt?
AdBlue wordt gebruikt in auto’s met SCR (Selective Katalytische Reductie) en dat zijn hoofdzakelijk Euro 6-dieselmotoren. Het systeem wordt sinds 2006 toegepast in vrachtwagens en werd in de autosector geïntroduceerd in 2014. In sommige auto’s zit de AdBlue-vuldop naast de dieseltankdop, maar in andere zit hij discreter weggewerkt.
Tijdens de gebruikelijke onderhoudsbeurten wordt het niveau van het reservoir nagekeken en indien nodig door ons bijgevuld. Maar afhankelijk van de rijomstandigheden (stadsritten, weer) kan het gebeuren dat het AdBlue-reservoir leeg is voor de volgende onderhoudsbeurt. Dat wordt aangegeven met een verklikkerlichtje. Let op: eens het AdBlue helemaal op is, zal de auto weigeren opnieuw te starten. Het reservoir moet daarom zo snel mogelijk worden bijgevuld nadat het verklikkerlichtje is gaan branden.
 
Waar vul ik mijn AdBlue-reservoir?
Bij ons.
Garage Gofflo beschikt over een halfautomatische vulinstallatie, waardoor je tank in geen tijd weer gevuld is.
Je kan AdBlue ook zelf bijvullen, bijvoorbeeld wanneer het dringend is.

Let wel op (zeker wanneer de vuldop zich achter de gewone tankklep bevindt) dat je nooit diesel in de blauwe opening giet of AdBlue in de brandstoftank!