Uw wagen uitlijnen of een rijhulpsysteem opnieuw laten kalibreren?

Ook hiervoor kunt u bij ons terecht

3D uitlijning

Heeft u een van deze wijzigingen laten uitvoeren aan uw auto?
Nieuwe banden laten monteren, onderdelen van de ophanging (stuurkogel, draagarm, fuseekogel,…) vervangen, verlaging van uw auto,…
Dan is het uitlijnen van uw auto beslist nodig.

Bij het uitlijnen van uw auto zorgen we ervoor dat de wielen ten opzichte van elkaar in exact de juiste positie staan. Dit wordt uitgevoerd met een 3D uitlijner. We beschikken hiervoor over het laatste nieuwe toestel, een Hunter Hawkeye Elite. Voor iedere auto vinden we de juiste stand van de wielen, ook voor auto’s die een afwijkende afstelling nodig hebben. Denk hierbij aan oldtimers, rallycross auto’s of auto’s met een verlaagd onderstel. Ook controleren we bij het uitlijnen altijd de stuurstand van uw auto en de stuurhoeksensor, die van grote invloed zijn op het rijgedrag.

Alleen door het correct instellen van deze stuurhoeksensor krijgt u een perfect uitgelijnde en veilige auto, vermits de info van de stuurhoeksensor ook gebruikt wordt door de diverse stabiliteitssystemen die in een wagen aanwezig zijn.

De voordelen van een perfect uitgelijnde auto?
Uw banden gaan immers langer mee en door de lagere rijweerstand verbruikt u minder brandstof.
De wegligging is beter en u heeft een kortere remweg.
Tot slot stuurt de auto optimaal, wat een hoger rijcomfort oplevert. Allemaal goede redenen regelmatig de uitlijning van uw auto te laten controleren.

ADAS (advanced driver assistance systems) kalibratie

Vandaag de dag worden steeds meer auto's uitgerust met rijhulpsystemen zoals adaptieve cruise control (ACC), verkeersbordherkenning, front assist (noodstop / voetganger herkenning), lane assist (rijstrookondersteuning), side assist (rijstrookwisselhulp), camera, dodehoekdetectie,... Na een ongeval of herstellingen aan deze zogenaamde ADAS systemen (advanced driver assistance systems) is het noodzakelijk om via een kalibratie de nodige afstellingen uit te voeren. Om dat te kunnen doen dient nauwkeurige meetapparatuur te worden ingezet.

Vooraleer deze rijhulpsystemen gekalibreerd kunnen worden, dient eerst de rechtuit stand van de wagen bepaald te worden. Een volledige uitlijning van het voertuig kan uitgevoerd worden indien noodzakelijk, zoals hierboven beschreven.

Wilt u ook een kalibratie van uw rijhulpsysteem op uw auto laten uitvoeren? Via tel 089/46.33.61 of email zijn we snel bereikbaar.

Dit kan al vanaf 150 euro exclusief btw !

Het speciale afstelbord wordt nauwkeurig voor de auto opgesteld, vervolgens wordt met behulp van diagnose-apparatuur de kalibratie opgestart.

uitlijner Hunter Hawkeye Elite